Minestrone
Seznam surovin
- slanina 175 gramů (italská pancetta)
- olej olivový 50 mililitrů
- pórek 1 kus (nadrobno nakrájený)
- česnek 2 stroužky (rozdrcený)
- mrkev 2 kusy (nadrobno nakrájená)
- celer řapíkatý 2 kusy (nadrobno nakrájený)
- brambory 1 kus (oloupaná a na kostičky nakrájená)
- kapusta 350 gramů (nakrájená)
- bobkový list 1 kus
- vývar drůbeží 1,5 litru
- fazole sterilované 400 gramů (různobarevné, scezené a propláchnuté)
- petržel hladkolistá (+bazalka)
- sůl
- sýr Parmezán (nastrouhaný na posypání)
Postup přípravy
1. Ze slaniny odkrojte kůži a nechte ji stranou. Slaninu nakrájejte na malé kostičky. Olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném plameni a přidejte slaninu, pórek, česnek, mrkev, celer, kapustu,
bramboru a bobkový list. Přikryjte a vše za občasného promíchání asi 15 minut poduste.
2. Zalijte vývarem, vložte kůži od slaniny (pro výraznější chuť) a polévku povařte ještě asi 10 minut. Vmíchejte těstoviny a fazole a krátce povařte. Vyjměte kůži od slaniny, minestrone posypte nakrájenými
bylinkami, osolte podle potřeby a podávejte s nastrouhaným sýrem.
Načítám komentáře...