Miso celopolévka s vepřovou krkovičkou a zeleninou
Seznam surovin
- voda 1,5 litru (nebo vývar)
- vepřové maso 300 gramů (krkovice)
- miso pasta 200 gramů (koupíte v Country life nebo asijských večerkách)
- brambory 300 gramů
- ředkev bílá 200 gramů
- mrkev 100 gramů
- pórek 100 gramů (nebo jarní cibulka)
- ředkvičkové listy 100 gramů
Postup přípravy
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky asi 5 mm tlusté - co plátek to sousto, a na sucho bez oleje vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Kousky se vám zatáhnou a pak je zalejte vodou, v které jste rozmíchali první polovinu miso. Stačí tak 300 ml. Vařte na mírném ohni 20 minut. Maso si natáhne chuť miso.
Pak přidejte brambory nakrájené na nepravidelné skrojky, další díl vody a znovu přiveďte k varu. Po 15 minutách přidejte na podélné plátky nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou bílou ředkev. Různost tvarů dá vašemu jídlu rozlet.
Zeleninu povařte, ale nerozvařte. Stačí jen dalších deset minut. Pak přidejte podélně nakrájený pórek nebo jarní cibulku a povařte další dvě minuty. Nakonec vložte pokrájenou nať z ředkve a po dvou minutách odstavte z plotny.
Teprve potom přidejte druhou polovinu miso, promíchejte a dochuťe sojovou omáčkou. Kdyby se miso vařilo, ztratí na chuti a ztratí i cenná probiotika. Podávejte ve velkých miskách podobně jako třeba celopolévku Pho nebo rámen.
Poznámka k receptu
Pokud máte lotosový kořen renkon, lopuchový kořen gobo, nebo černý kořen, určitě ho do miso bramboračky přidejte. Náramně pozvednou chuť, přidají na vlákninách a renkon pomůže i od rýmy. Pokud budete mít k dispozici brambory taro, budou lepší než běžné brambory, protože se nerozvaří.
Načítám komentáře...