MISO POLÉVKA
Seznam surovin
- zelí bílé 200 gramů (křehké)
- mrkev 120 gramů
- pórek 120 gramů
- vývar zeleninový 1,2 litru
- miso pasta 4 lžičky
- zázvor (čerstvý-kousek)
- nudle rýžové (slabé, pokud chceme polévku sytější)
Postup přípravy
1 Zelí a mrkev nakrájíme na tenké nudličky (můžeme osmažit na sezamovém oleji, zelenina bude chutnější), vložíme do vroucího vývaru a vaříme ještě 5–10 min. Odstavíme.
2 Z horkého vývaru odebereme trochu tekutiny a rozmícháme v něm miso, vrátíme do polévky a necháme 5 min. prohřát (už nevaříme). Zázvor nastrouháme a šťávu z něj vymačkáme do polévky.
3 Pórek nakrájíme na tenké nudličky a polévku jím zdobíme.
Načítám komentáře...