Mulligatawny
Seznam surovin
- máslo 50 gramů
- cibule 1 kus
- celer řapíkatý 1 snítka
- jablka 1 kus (menší)
- mrkev 1 kus
- paprika 1 kus
- česnek 4 stroužky (utřený)
- mouka pšeničná hladká 1 hrst
- kari 3 lžičky
- skořice 1 špetka (mletá)
- zázvor 2 špetky (mletý)
- vývar drůbeží 1 litr (případně zeleninový)
- cizrna 200 gramů
- bobkový list 1 kus
- rajčata 200 gramů (spařená, oloupaná)
- petržel hladkolistá
- šťáva citronová 1 lžíce
- jogurt bílý 150 gramů
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a asi 5 minut zahříváme.
Zaprášíme moukou, ochutíme kořením a přelijeme vývarem, přidáme cizrnu a zvolna asi 20 minut povaříme.
Z polévky odstraníme bobkový list, zakápneme citronovou šťávou, pomícháme jogurt s utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželí, případně osolíme.
Načítám komentáře...