Ostrá brokolicová polévka
Seznam surovin
- brokolice 2 kusy
- vývar zeleninový 1,5 litru
- smetana 50 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- máslo 1 lžíce
- muškátový oříšek
- paprička chilli červená (sušené )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brokolici očistěte a rozdělte na růžičky, košťály oloupejte a nakrájejte kousky. V hrnci rozpalte máslo a minutu na něm restujte nahrubo nasekaný česnek. Přidejte brokolici a chvilku opékejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte doměkka.
2. Jakmile je brokolice měkká, rozmixujte ji i s vývarem dohladka. Přilijte smetanu, přidejte muškátový oříšek a ještě krátce provařte. Podávejte s nasekanými sušenými chilli papričkami.
Poznámka k receptu
Nic proti jemné polévce, ale podle nás si brokolice zaslouží trochu přiostřit. Chilli papričky probudí v téhle zelenině zcela nečekané pikantní tóny.
Načítám komentáře...