Papriková polévka s kukuřicí
Seznam surovin
- olej olivový 4 lžíce
- paprika zelená 1 kus
- paprika červená 2 kusy
- pórek 1 kus (menší)
- cuketa 1 kus (malá)
- rajčata 2 kusy
- kukuřice sterilovaná 2 konzervy
- bujon zeleninový 2 lžičky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá
- moučka škrobová 1,5 lžíce
- šťáva citronová
- chilli omáčka (nemusí být)
- voda 750 mililitrů
Postup přípravy
Na 4 lžících olivového oleje zvolna opečte a poduste zelenou a 2 červené masité papriky nakrájené na kostičky, na kostičky nakrájený malý pórek, na plátky nakrájenou malou cuketu a na kostičky nakrájená 2 rajčata.
Přidejte 2 konzervy vakuované kukuřice, zalijte cca 750 ml vody, ochuťte 2 lžičkami sypkého zeleninového bujonu, solí, pepřem, zelenou petrželkou a krátce povařte.
V trošce vody rozmíchejte 1,5 lžíce solamylu, vmíchejte ho do polévky a nechte zahoustnout. Můžete dochutit citronovou šťávou nebo chilli omáčkou.
Načítám komentáře...