Pařížská cibulačka
Postup přípravy
1. Cibule nakrájejte na plátky a osmažte je na mírném plameni na směsi másla a oleje asi 20–30 minut, až zvláční a zkaramelizují a budou mít zlatohnědou barvu (do základu můžete přidat také špetku cukru).
2. K cibuli teď vmíchejte mouku, opražte ji a poté zalijte vývarem a vínem. Částečně zakrytou nechte vařit alespoň 45 minut.
3. Nasucho opečené plátky bagety rozložte na polévku, posypte je nastrouhaným sýrem a krátce zapečte v troubě, až se sýr roztaví (nebo dejte každému na talíř plátek bagety s roztaveným sýrem a vlijte k němu polévku).
Poznámka k receptu
Geniální způsob, jak z ničeho vytvořit hit, který se natrvalo usadí nejen v kuchařkách...
Načítám komentáře...