Polévka italská minestrone
Seznam surovin
- fazole bílé 200 gramů (namočené den předem)
- rajčata 1 kus (menší)
- brambory 1 kus (malá)
- bobkový list 1 kus
- olej olivový
- pancetta 4 plátky
- mrkev 2 kusy (střední)
- celer řapíkatý 2 snítky (řapíky)
- cibule 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- bazalka 1 svazek
- rajčata sterilovaná 2 konzervy
- cuketa 1 kus
- víno červené 200 mililitrů
- špenát 1 hrst (čerstvý nebo mangol)
- vývar 550 mililitrů (kuřecí nebo zeleninový)
- špagety 50 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Fazole vložte do hrnce, zalijte vodou a společně s nasekaným rajčetem, pokrájenou bramborou a bobkovým listem a vařte asi 1 hodinu doměkka.
Zatímco se fazole vaří, rozpalte v pánvi 1 lžíci olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájené mrkve, celer, pancettu, cibule, česnek a nasekané bazalkové stonky (lístky si ponechte na ozdobu). Na velmi mírném plameni duste 15 minut doměkka. Pak přidejte konzervovaná rajčata, cuketu nakrájenou na kostičky a zalijte červeným vínem. Nechte 15 minut probublávat.
Slijte vodu ze změklých fazolí a odstraňte bramboru, rajče i bobkový list.
Fazole zastříkněte olivovým olejem a promíchejte. Do hrnce k zelenině přidejte fazole, špenát, vývar a špagety, zamíchejte a vařte, dokud těstoviny nebudou hotové. Polévku osolte, opepřete, posypte bazalkovými listy, zastříkněte olivovým olejem a podávejte.
Načítám komentáře...