Polévka miso s konjakovými nudlemi, tofu a sójovými boby edamame
Seznam surovin
- nudle 1 balení (konjakové Perfect Dish)
- vývar zeleninový 1 litr
- miso pasta 4 lžíce (světlá)
- sójová omáčka 2 lžíce
- sezamová pasta Tahini 2 lžíce
- zázvor 1 plátek (asi 2 cm široký)
- cibulka jarní 1 svazek
- sójové boby 1 hrst (edamame mražené nebo čerstvé)
- tofu 1 balíček
- ředkvičky 5 kusů (na dozdobení)
Postup přípravy
Nejdříve si ochutíme vývar. Do hrnce přelijeme hotový vývar a doplníme oloupaným a na kolečka nakrájeným zázvorem, přidáme celé zelené části jarních cibulek (bílé můžeme použít nakrájené na plátky do polévky) a dáme vařit.
Ve skleničce rozmícháme 4 lžíce miso pasty, 2 lžíce sezamové pasty (tahini) a 2 lžíce sójové omáčky a vložíme do polévky. Prohřejeme jen pár minut a scedíme, abychom měli vývar bez zázvoru a natí cibulek, udržujeme ho horký. Zatím necháme roztát mražené edamame boby, nebo si připravíme čerstvé.
Tofu si nakrájíme na malé kostky. Perfect Dish nudle si slijeme, propláchneme a připravíme do misky. Necháme v mikrovlnné troubě prohřát na 2 minuty. Do misek vložíme edamame, tofu a třeba i bílé části jarní cibulky. Vše zalijeme horkým vývarem a ozdobíme nakrájenou ředkvičkou. Bylinky jako koriandr či asijská bazalka doplní chutě.
Poznámka k receptu
Polévka miso patří mezi nejzdravější na světě, krásně zahřeje a vysokým obsahem proteinů i zasytí. Zároveň je kaloricky nenáročná díky konjakovým nudlím, které mají také asijský původ, takže se do polévky skvěle hodí. Na čerstvé bylinky určitě nezapomínejte, přidat můžete i houby, brokolici nebo třeba mořské řasy.
Načítám komentáře...