Polévka mrkvová s fenyklem
Seznam surovin
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- mrkev 5 kusů (středně velká)
- fenykl 1/2 kusu (bulvy)
- cibule 1 kus (menší)
- zázvor (kousek čerstvéého)
- semínka fenyklová 1/4 lžičky
- semínka 1/4 lžičky (koriandrová)
- sůl
- pepř
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
Do hrnce vložte máslo, nechte rozpustit a přidejte nakrájené mrkve, fenykl, cibuli a zázvor. Krátce orestujte, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Semínka koriandru a fenyklu rozdrťte v hmoždíři a přidejte je do hrnce. Povařte asi 20 minut, dokud zelenina nebude měkká. Polévku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
Načítám komentáře...