Polévka s kukuřicí a rajčaty
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 2 kusy (malé )
- rajčata sterilovaná 1 konzerva (loupaná, krájená)
- kukuřice sterilovaná 1 konzerva
- bujon zeleninový 1 kostka
- sýr polotvrdý 100 gramů (Gouda)
- jíška 2 lžíce (hotová, světlá)
- cukr 1 lžíce
- chilli omáčka 1 lžíce (můžete vynechat)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- petržel hladkolistá 1 hrst (čerstvá, nebo bazalka)
Postup přípravy
Na oleji zpěňte drobně nakrájené cibule, přidejte konzervu rajčat, kukuřici, zalijte asi 700 ml vody, přidejte kostku bujonu, osolte, opepřete a zvolna vařte asi 5 minut.
Vmíchejte jíšku, cukr, chilli omáčku, jemně nasekanou petrželku nebo bazalku a krátce převařte do zhoustnutí.
Rozdělte do talířů a jednotlivé porce posypte nastrouhaným sýrem. Můžete podávat s pečivem.
Načítám komentáře...