Polévka se zelím a dršťkami
Seznam surovin
- vývar masový 1,4 litru (chladný)
- brambory 2 kusy
- hovězí vnitřnosti 150 gramů (dršťky, předvařené)
- mrkev 150 gramů (nebo jiná kořenová zelenina)
- zelí bílé 120 gramů
- cibule 1 kus
- fazole červené 3 lžíce (z konzervy)
- rajčátka cherry 4 kusy
- máslo 1 lžíce
- slanina 1 lžíce (nadrobno nakrájená)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- bazalka 1 lžička (nebo oregano)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme ji společně se slaninou v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme propláchnuté dršťky, protlak a bazalku nebo oregano, promícháme, krátce orestujeme, zalijeme vývarem a vaříme 35 minut.
Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zelí na nudličky a omytá rajčátka na čtvrtky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Vše přidáme k základu v hrnci, ochutíme solí a pepřem a polévku vaříme pod pokličkou dalších 30 minut, dokud nejsou zelenina i dršťky měkké.
Na závěr přidáme fazole, polévku promícháme a podle potřeby dochutíme. Odstavíme ji z ohně a vmícháme utřený česnek.
Poznámka k receptu
Ve Švýcarsku se málokterý pokrm obejde bez sýru. Polévku můžete před podáváním posypat strouhaným parmazánem nebo ementálem.
Načítám komentáře...