Polévka v mexickém stylu
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (oloupané)
- kuřecí maso 200 gramů (prsa)
- vývar kuřecí 1 litr
- tortilla 2 kusy (kukuřičné placky)
- paprika zelená 1 kus
- kukuřice 150 gramů (sterilovaná nebo mražená)
- cibule 1 kus (menší)
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 1 lžíce (čerstvý, nakrájený)
- limetka 1/2 kusu
- sůl
- olej (na smažení)
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme na kousky nakrájená kuřecí prsa. Přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a když zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené brambory a za občasného promíchání je opečeme.
Přilijeme vývar, přivedeme k varu a 10 minut povaříme.
Pak přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou papriku, chilli papričku a kukuřici a povaříme, až zelenina změkne.
Hotovou polévku podle chuti osolíme.
Tortilly nakrájíme na tenčí proužky a osmažíme je v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.
Horkou polévku rozdělíme na talíře, každou porci posypeme čerstvým koriandrem a doplníme smaženými proužky tortilly a dílkem limetky na zakápnutí.
Načítám komentáře...