Polévka z jarních bylinek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidejte na kostky nakrájené brambory, a jakmile se lehce opečou, přilijte víno a nechte je odpařit. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte nahrubo nasekané kopřivy, polníček i zelené bylinky. Osolte, opepřete a nechte 15 minut provařit.

2. Mezitím si připravte krutony: pečivo nakrájejte na kostičky a opečte nasucho v troubě.

3. Hotovou polévku rozmixujte, přilijte smetanu a nechte ještě 5 minut provařit. Podávejte s krutony.

Poznámka k receptu

Ke špenátovému základu přidejte třeba popenec, listy pampelišek, sedmikrásek nebo jitrocele.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...