Polévka z medvědího česneku
Seznam surovin
- cibule 3 kusy (mladé cibulky)
- česnek 3 stroužky
- medvědí česnek 1 hrst
- vývar zeleninový (dle potřeby)
- máslo (francouzské)
- smetana 200 mililitrů
- pepř
- muškátový květ
- pečivo (bezlepkové)
Postup přípravy
1. Na olivovém oleji zpěňte 3 mladé pokrájené cibulky a 3 stroužky na plátky pokrájeného česneku. Vhoďte aspoň hrst lístků z medvědího česneku.
2. Chviličku (asi 2 minuty) poduste a zalijte zeleninovým vývarem. Povařte s francouzským máslem (do hladké mouky vhoďte kousíček másla a nechte ho obalit moukou, pak směs po ždibcích házejte do vroucí polévky) a přilijte 200ml smetany. Už nevařte!
3. Ochuťte pepřem a špetkou muškátového květu a podávejte s průsvitným plátkem opečené bagety potřené drceným česnekem. Plátek vložte do talíře s polévkou a ozdobte lístkem medvědího česneku.
Načítám komentáře...