POLÉVKA Z PEČENÝCH PAPRIK S MOZZARELLOU
Seznam surovin
- paprika červená 2 kusy
- rajčata 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- paprika sladká 1/2 lžičky
- tymián 3 stroužky
- vývar kuřecí 1,2 litru
- smetana na šlehání 150 mililitrů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- sýr Mozzarella (k podávání)
Postup přípravy
1. Troubu rozpalte na maximum a dejte do ní plech s celými paprikami a rajčaty (těm můžete slupku jemně naříznout do kříže, usnadní to loupání). Pečte, dokud se na zelenině neobjeví černé puchýřky, u rajčat to bude asi za 15–20 minut, papriky si pobudou v troubě ještě o čtvrthodinku déle. Rajčata nechte trochu zchladnout a pak z nich stáhněte slupku. Papriky z trouby přendejte do misky a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte je 10 minut odstát a pak je oloupejte. Nakonec dužinu rajčat i paprik nakrájejte na kousky.
2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a orestujte je, pak přidejte papriky a rajčata, krátce opečte a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přidejte většinu tymiánových lístků a vařte asi 20 minut, aby se prolnuly všechny chutě. Pak polévku rozmixujte dohladka a zjemněte smetanou. Krátce prohřejte a podávejte s kousky mozzarelly a zbylým tymiánem.
Poznámka k receptu
Chuť téhle polévky trochu připomíná lečo, ovšem to nejluxusnější, co jste kdy jedli. Pokud ji chcete ještě krémovější, můžete přidat smetanu, ještě lepší je ale vyměnit mozzarellu za burratu.
Načítám komentáře...