Provensálská polévka
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 200 gramů (loupaná)
- vývar kuřecí 800 mililitrů
- pórek 1 kus (menší)
- cibule 1 kus (malá)
- fazole bílé 500 gramů
- česnek 1 stroužek
- mrkev 2 kusy (střední)
- cuketa 1/2 kusu (menší)
- bylinky (provensálské podle chuti)
- olej olivový
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, posekaný česnek a bylinky. Přidejte namočené bílé fazole a zalijte kuřecím vývarem. Přiveďte k varu a vařte, dokud nejsou fazole al dente.
2. Pórek a mrkev pokrájejte na kolečka a spolu s rajčaty přidejte do polévky. Vařte doměkka. Ke konci varu přidejte půlkolečka cukety a dochuťte solí a pepřem.
Poznámka k receptu
V téhle polévce schováte tolik zeleniny, kolik potřebujete. Můžete nakonec přidat i listy špenátu či mangoldu a výsledek bude zase trochu jiný.
Načítám komentáře...