Rajčatová polévka s kurkumou
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- vývar kuřecí 1,2 litru
- kurkuma 2 lžíce (mletá)
- ocet jablečný 1 lžíce
- med 1 lžíce
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
- mandle (nasekané k podávání)
Postup přípravy
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji. Přidejte kurkumu, nechte minutku rozvonět a zalijte rajčaty a vývarem. Přidejte ocet, med, sůl a pepř, polovinu lístků tymiánu a vařte asi 20 minut, aby se chutě prolnuly. Pak polévku rozmixujte, podle chuti ještě dolaďte solí, pepřem nebo medem a podávejte ozdobenou zbylým tymiánem a nasekanými mandlemi.
Poznámka k receptu
Kurkuma udělá z obyčejné polévky vysoce zdravou a „trendy“ záležitost, ocet a med zase podpoří přirozenou sladce navinulou chuť rajčat
Načítám komentáře...