Rajčatová polévka se zázvorem
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatová passata 100 mililitrů
- cibule 1 kus (malá)
- celer řapíkatý 1 kus (stonek)
- zázvor 2 (cm, čerstvý)
- vývar kuřecí 1,2 litru
- olej olivový 2 lžíce (+na zakápnutí)
- sůl
- pepř
- tymián (čerstvý k podávání)
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer na menší kostičky, zázvor nastrouhejte najemno. V hrnci rozpalte olej a připravené suroviny na něm opečte. Pak přilijte rajčata, passatu a vývar, polévku osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne. Trvá to asi 15 minut. Pak ji rozmixujte, rozdělte do mističek a podávejte s čerstvým tymiánem a zakápnutou olivovým olejem.
Načítám komentáře...