Rajská polévka s bylinkovými nočky
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy (velká)
- smetana na vaření 2 decilitry
- cibule 1 kus
- máslo 2 lžíce
- moučka kukuřičná (škrob) 2 lžičky
- cukr 1 lžička
- bobkový list 1 list
- nové koření 2 kuličky
- sůl
Na noky:
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 5 lžic
- bylinky 1 hrst (nasekané, výběr podle chuti a sezóny)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na rozehřátém másle. Rajčata ponoříme na chvilku do vroucí vody, vyjmeme je a slupku oloupeme. Nakrájíme je na kousky a přidáme spolu s bobkovým listem a novým kořením k cibuli. Vše osolíme, promícháme a
po chvilce podlijeme 7,5 dl vody. Hrnec přiklopíme a zeleninu podusíme doměkka.
Z polévky vyjmeme koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem. Přilijeme škrob rozmíchaný se smetanou, podle chuti polévku osolíme a osladíme cukrem a povaříme 5 minut.
Noky: v misce rozšleháme vejce a vmícháme do nich polohrubou mouku a nasekané bylinky. Těstíčko osolíme a lžičkou z něj utvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut, dokud nočky nevyplavou na hladinu.
Načítám komentáře...