Rajská polévka s bylinkovými nočky

Seznam surovin

Na noky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme v hrnci na rozehřátém másle. Rajčata ponoříme na chvilku do vroucí vody, vyjmeme je a slupku oloupeme. Nakrájíme je na kousky a přidáme spolu s bobkovým listem a novým kořením k cibuli. Vše osolíme, promícháme a
po chvilce podlijeme 7,5 dl vody. Hrnec přiklopíme a zeleninu podusíme doměkka.

Z polévky vyjmeme koření a rozmixujeme ji ponorným mixérem. Přilijeme škrob rozmíchaný se smetanou, podle chuti polévku osolíme a osladíme cukrem a povaříme 5 minut.

Noky: v misce rozšleháme vejce a vmícháme do nich polohrubou mouku a nasekané bylinky. Těstíčko osolíme a lžičkou z něj utvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky a vaříme asi 5 minut, dokud nočky nevyplavou na hladinu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...