Rajská polévka s fazolemi a zeleninou
Seznam surovin
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- fazole sterilované 400 gramů (bílé)
- mrkev 1 kus
- celer řapíkatý 2 snítky
- cibule 1 kus (menší)
- rozmarýn 3 snítky
- česnek 3 stroužky
- vývar zeleninový 1 litr
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, řapíkatý celer na půlkolečka a mrkev na kolečka. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek. Přidejte mrkev, celer, krátce opečte a zalijte vývarem a rajčaty. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut.
2. Když zelenina změkne a rajčata se částečně rozvaří, přidejte scezené fazole a nasekaný rozmarýn. Vařte ještě 5 - 10 minut a podávejte.
Poznámka k receptu
Rajčata a fazole by měly tvořit železnou zásobu vaší spíže. Když budete potřebovat rychlou, hustou polévku, stačí přidat trochu zeleniny a bylinek.
Načítám komentáře...