Řepná polévka se sýrovými toasty
Seznam surovin
Na polévku:
- cibule 1 kus (velká)
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 1 stroužek
- řepa červená 1 kilogram (uvařená a oloupaná)
- vývar zeleninový 7,5 decilitru
- ocet Balsamico 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na toasty:
- bageta 4 plátky (světlá)
- olej olivový (na potření a pokapání)
- česnek 1 stroužek
- sýr kozí 100 gramů
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, nasypeme ji do hrnce s rozehřátým olejem a opečeme dozlatova.
Mezitím připravíme toasty. Plátky bagety rozložíme na plech, potřeme olivovým olejem, a vložíme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
K opečené cibuli přidáme rozdrcený česnek a krátce osmahneme. Pak přidáme na kousky nakrájenou vařenou řepu, vývar a balzamikový ocet, přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem a solí.
Opečené plátky bagety potřeme stroužkem česneku. Polévku nalijeme na talíře, do každého vložíme opečenou bagetu, na kterou položíme 1 nebo 2 plátky kozího sýru a zakápneme ho olivovým olejem.
Poznámka k receptu
Toasty se sýrem můžete ještě ozdobit nasekanou pažitkou.
Načítám komentáře...