Rychlá polévka minestrone
Seznam surovin
- mrkev
- celer řapíkatý
- fazole sterilované 400 gramů (bílé)
- quinoa 100 gramů
- špenát 2 hrsti (čerstvý)
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vývar kuřecí 1,2 litru
- olej olivový 2 lžíce
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, mrkev na kolečka, celer na tenké plátky. V hrnci rozpalte olej a zeleninu na něm orestujte. Pak ji zalijte vývarem, osolte a opepřete a přidejte v horké vodě propláchnutou quinou a nasekaný rozmarýn. Vařte, dokud zelenina i quinoa nejsou téměř měkké. Přidejte scezené fazole a nechte ještě 10 minut prohřát. Nakonec přidejte špenát, nechte ho zavadnout a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Minestrone italsky znamená velká polévka. aby zasytila, kombinujte zeleninu s fazolemi, my jsme kromě nich přidali ještě quinou. Schováte do ní ale i další suroviny z lednice – upečené kuřecí maso, hrst hrášku nebo třeba kousek cukety
Načítám komentáře...