Španělské tomatové gazpacho
Seznam surovin
- rajčata 1 kilogram (zralá)
- paprika zelená 1 kus
- okurka salátová 1 kus
- olivy zelené 10 kusů (nasekané 10- 15 kusů)
- olej olivový 6 lžic (panenský)
- cibulka jarní 1 kus
- česnek 1 stroužek
- chléb 1/2 plátku (bílý)
- voda 1 sklenice
- ocet sherry 1 lžička (na pokapání)
- sůl
Na česnekový krém:
- mandle 200 gramů (neloupané a nesolené)
- chléb 1 plátek (bílý)
- olivy černé 10 kusů (nasekané 10 - 15 kusů)
- olej olivový 6 lžic (panenský)
- ocet sherry 6 lžic
- česnek 1 stroužek
- voda 1/2 litru
- sůl
Postup přípravy
Umyjte a nadrobno nakrájejte (nasekejte v mixeru) zeleninu, smíchejte veškeré ingredience a nechte odležet v lednici před tím, než vše ještě jednou do hladka rozmixujete.
Výsledkem by měl být lehce našlehaný polévkový krém. Pokud je to nezbytné, přidejte trochu vody. Podávejte ozdobené španělskými zelenými olivami.
Česnekový krém:
Rozdrcené mandle smíchejte s ostatními ingrediencemi a vše do hladka rozmixujte. Výsledkem by měl být jemný krém. Pokud je krém příliš řídký, přidejte ještě trochu chleba. Znovu promíchejte, abyste dostali požadovanou konzistenci, osolte a dochuťte sherry octem. Podávejte ozdobené španělskými černými olivami.
Načítám komentáře...