Staročeská cibulačka
Seznam surovin
- cibule 4 kusy (větší)
- brambory 2 kusy (střední)
- olej 3 lžíce
- žampiony 5 kusů
- mouka pšeničná hladká 4 lžíce
- smetana na šlehání 2 lžíce
- sůl
- pepř
- cibule červená 1 kus (na ozdobu)
- zelená nať (nebo trojúhelníček sýra, na ozdobu)
Postup přípravy
Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte na rozpálený olej a nechte zesklovatět. Cibulku zaprašte hladkou moukou a ještě chvilku restujte. Zalijte studenou vodou, pořádně prošlehejte a povařte 20 minut.
Polévku rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.
Brambory nakrájejte na kostičky. Žampiony oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi na trošce oleje.
Brambory a žampiony přisypte do polévky a dovařte doměkka. Polévku na závěr zjemněte přilitím smetany. Ozdobte kolečkem červené cibule, zelenou natí a trojúhelníčkem sýra.
Poznámka k receptu
Do cibulačky se výborně hodí na kostičky nakrájený chléb nebo rohlík opečený na másle.
Načítám komentáře...