Staročeská cibulačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky, vložte na rozpálený olej a nechte zesklovatět. Cibulku zaprašte hladkou moukou a ještě chvilku restujte. Zalijte studenou vodou, pořádně prošlehejte a povařte 20 minut.

Polévku rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník.

Brambory nakrájejte na kostičky. Žampiony oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi na trošce oleje.

Brambory a žampiony přisypte do polévky a dovařte doměkka. Polévku na závěr zjemněte přilitím smetany. Ozdobte kolečkem červené cibule, zelenou natí a trojúhelníčkem sýra.

Poznámka k receptu

Do cibulačky se výborně hodí na kostičky nakrájený chléb nebo rohlík opečený na másle.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...