STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA
Seznam surovin
- okurka salátová 4 kusy
- avokádo 1 kus
- cibulka jarní 2 kusy (stonky)
- česnek 1/2 stroužku
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- sůl
- pepř
- okurka salátová (plátky a klíčky na ozdobu)
Postup přípravy
Okurky oloupejte, nakrájejte na kousky a dejte do nádoby na mixování. Přidejte na kousky nakrájené avokádo, nasekanou cibulku, česnek, bazalku a citronovou šťávu. Přilijte trochu vody a rozmixujte dohladka. Další vodu přilijte podle toho, jak moc chcete polévku hustou. Hotovou ji dolaďte solí, pepřem a dejte na 2 hodiny vychladit do lednice. Podávejte ozdobenou oblíbenými klíčky a plátky okurky
Poznámka k receptu
Studená, lehce pikantní polévka v létě báječně osvěží. Naředit ji můžete vodou, hodí se i kokosové nebo jiné rostlinné mléko.
Načítám komentáře...