Studená polévka z červené řepy
Seznam surovin
- řepa červená 500 gramů
- cibule 1 kus
- vývar hovězí 1 litr (nebo zeleninového pro vegetariány)
- pepř 4 kuličky (celý)
- zázvor (čerstvý kousek)
- smetana zakysaná 2 lžíce
- výhonky 1 balíček (ředkvičkové nebo lístečky řepy )
- sůl
Postup přípravy
1 Červenou řepu a cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky. Pokud seženete mladou řepu, tak si hezké malé lístečky schovejte na ozdobení polévky.
2 Hovězí vývar nalijte do hrnce, přidejte do něj nakrájenou zeleninu, pepř, celý zázvor a podle chuti osolte. Prudce přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a pomalu vařte asi 20 minut.
3 Z hotové polévky odstraňte pepř se zázvorem, rozmixujte ji a dejte vychladit. Na talířích ji ozdobte zakysanou smetanou, výhonky ředkviček nebo lístečky červené řepy.
Poznámka k receptu
Řepa není jen výborná příloha k masu. Je to vitaminový i chuťový zázrak, který si zaslouží vaši plnou pozornost v samostatném jídle.
Tip: Koření dejte do kousku gázy, svažte je provázkem a přivažte k uchu hrnce. Z uvařené polévky je pak snadno vytáhnete.
2 hodiny chlazení
Načítám komentáře...