Studená zeleninová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory opláchneme vodou a nakrájíme na kostky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, promícháme a přidáme brambory. Vše zalijeme vodou tak, aby brambory byly potopené, osolíme, zvolna podusíme asi 8 minut pod pokličkou, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

Rajčata a papriku omyjeme, okurku oloupeme, vše překrájíme na menší kusy a rozmixujeme na drobné kostičky (několik kostiček okurek si necháme stranou na ozdobení). Přilijeme džus a dále mixujeme, až vznikne hladký krém. Smícháme ho s vychladlými bramborami, opepříme, osolíme, podle chuti okyselíme limetkovou štávou a polévku necháme dobře vychladit.

Před podáváním každou porci ozdobíme nakrájenými malými rajčátky, koprem a okurkovými kostičkami.

Poznámka k receptu

Přikusujte k polévce křupavé slané tyčinky, které si snadno upečete doma z listového, kynutého, křehkého nebo i bramborového těsta. Po rozválení na silnější plát těsto nakrájejte na delší pruhy, posypte je kořením podle vlastní chuti (např. provensálským), nasekanými oříšky nebo sýrem a upečte dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...