Tomatová polévka s badyánem
Seznam surovin
- vývar zeleninový 4 hrnky
- rajčata 6 kusů
- cibule 1 kus (velká)
- celer řapíkatý 2 kusy (stonek natě)
- olej olivový 2 lžíce
- mrkev 1 kus
- petržel hladkolistá 1 lžíce (najemno pokrájená)
- badyán 6 kusů (celý)
- sůl
Postup přípravy
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou cibuli a pomalu restujeme, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí.
Přidáme nakrájenou mrkev a celer a restujeme dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne zlátnout. Potom přidáme spařená, oloupaná, na kostky nakrájená rajčata i se štávou, zalijeme vývarem, přidáme badyán, petržel a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut.
Badyán vyjmeme a polévku rozmixujeme dohladka. Podle chuti přisolíme a jako vložku můžeme použít vařenou rýži, kuskus nebo jen na olivovém oleji opečené kostky bílého pečiva.
Načítám komentáře...