Tomatová polévka s badyánem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou cibuli a pomalu restujeme, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí.

Přidáme nakrájenou mrkev a celer a restujeme dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne zlátnout. Potom přidáme spařená, oloupaná, na kostky nakrájená rajčata i se štávou, zalijeme vývarem, přidáme badyán, petržel a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, přiklopíme a dusíme asi 40 minut.

Badyán vyjmeme a polévku rozmixujeme dohladka. Podle chuti přisolíme a jako vložku můžeme použít vařenou rýži, kuskus nebo jen na olivovém oleji opečené kostky bílého pečiva.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...