Topinamburový krém Romana Pauluse
Seznam surovin
- cibule 100 gramů
- topinambury 400 gramů
- brambory 80 gramů
- máslo 100 gramů
- vývar kuřecí 1 litr
- smetana na vaření 300 mililitrů
- tymián 3 snítky
- sůl 1 špetka (podle chuti)
- pepř 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
1. Očištěný topinambur překrájíme na menší kousky a na másle společně s cibulí a čerstvým tymiánem zpěníme na másle. Zalijeme dobrým kuřecím vývarem, přivedeme k varu. Potom přidáme brambory, kterými polévku zahustíme.
2. Nakonec přidáme čerstvou smetanu, podle chuti dosolíme a dopepříme. Vše se s čerstvým máslem vymixuje a přecedí přes jemný cedník
3. Podáváme s ragú, které si připravíme z uvařeného topinamburu, chřestu a cherry rajčátek.
Načítám komentáře...