Vitaminová polévka tukožrout
Seznam surovin
- zelí 300 gramů (hlávkové)
- brokolice 50 gramů
- celer řapíkatý 2 snítky
- pórek 1 kus (menší)
- mrkev 1 kus (oloupaná)
- paprika žlutá 1/2 kusu
- sůl mořská 1 špetka
Postup přípravy
Brokolici opláchneme a rozkrájíme na růžičky, mrkev nakrájíme na nudličky, celer na plátky, papriku na kostičky a zelí na čtverečky.
V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody, přidáme do ní lžičku mořské soli a postupně do ní vložíme zelí, mrkev, celer a papriku. Po zavaření stáhneme teplotu na střední úroveň a polévku povaříme asi 15 minut.
Na závěr do polévky přidáme očištěný a na plátky nakrájený pórek a růžičky brokolice a zvolna vaříme ještě asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
Načítám komentáře...