Výborná mexická rajčatová polévka
Seznam surovin
- rajčata 5 kusů (střední)
- vývar kuřecí 750 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 kus (střední)
- tymián 6 snítek
- pepř 3 kuličky (černý)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
K podávání:
- kuřecí maso 2 kusy (prsa)
- avokádo 1 kus
- limetka 1 kus
- koriandr 1 svazek
- ovesné vločky 1 lžíce (chilli vločky chipotle)
- tortilla 3 kusy (kukuřičné, bezlepkové - nakrájené na proužky)
- olej (slunečnicový na smažení)
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa bez kůže dejte do osolené vroucí vody a nechte vařit. Tortilly nakrájejte na proužky asi centimetr silné, ve středně velké pánvi rozpalte asi centimetrovou vrstvu oleje a po částech osmažte tortillové proužky. Přebytečného oleje je zbavte na papírové utěrce. Vařená kuřecí prsa nechte vychladnout.
2. Rajčata a cibuli nakrájejte na čtvrtiny a spolu s česnekem, pepřem a otrhanými lístky tymiánu rozmixujte dohladka. Ve středně velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přilijte rajčatovou směs a nechte ji na mírném ohni za stálého míchání zhruba 10 minut probublávat. Poté ke zredukované rajčatové směsi přilijete kuřecí vývar, 15 minut provařte a dochuťte solí.
3. Těsně před podáváním nakrájejte avokádo na plátky. Do polévkových misek rozdělte kuřecí maso natrhané na kousky, osmažené tortillové proužky, plátky avokáda a posypte chilli vločkami chipotle. Vše zalijte horkou rajčatovou polévkou a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s nakrájenou limetou, kterou si už každý stolovník dochutí polévku sám.
Načítám komentáře...