Zeleninová polévka miso se shiitake
Seznam surovin
- zelí bílé 200 gramů
- mrkev 120 gramů
- pórek 120 gramů
- olej sezamový 1 lžíce
- houby šíitake 2 hrsti (čerstvé)
- miso pasta 2 lžíce (rýžová)
- nudle rýžové (slabé)
- šťáva zázvorová (z čerstvého zázvoru na dochucení)
- sójová omáčka (na dochucení)
Postup přípravy
Na oleji osmažíme zelí a mrkev, nakrájené na tenké nudličky, přidáme nakrájené shiitake, pórek na nudličky a zalijeme 1,2l vroucí vody, osolíme a vaříme 5–10 minut. Z hotové polévky odebereme do hrnku trochu tekutiny, rozmícháme v ní miso a vrátíme zpět, už nevaříme. Rýžové nudle uvaříme zvlášť podle návodu a vhodíme nakonec do polévky. Zelenou část pórku nakrájíme na jemná kolečka a polévku jím zdobíme. Na závěr můžeme přidat šťávu z vymačkaného zázvoru a tamari.
Načítám komentáře...