ZELENINOVÁ POLÉVKA S KUŘETEM
Seznam surovin
- kapusta 1/4 kusu
- celer řapíkatý 2 snítky
- cuketa 1 kus
- kuře 200 gramů (uvařené nebo upečené)
- fazole sterilované 400 gramů (bílé)
- cibule 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- vývar kuřecí 2 litry
- petržel hladkolistá 2 hrsti
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva citronová (na dochucení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky, kapustu na kousky, řapíkatý celer na plátky, cuketu na půlkolečka, kuřecí maso natrhejte. V hrnci rozpalte olej a orestujte cibuli a česnek. Pak přidejte zbylou zeleninu a krátce opečte.
2. Zalijte ji vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí. Přidejte scezené fazole, natrhané kuřecí maso a nechte vše 10 minut prohřát. Dolaďte citronovou šťávou, vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte.
Poznámka k receptu
Kapusta dodá polévce živiny i zemitou chuť, hlavně ale promění obyčejný vývar v sytý hlavní chod. Doplňte ji oblíbenou zeleninou.
Načítám komentáře...