Zeleninová polévka s quinoou
Postup přípravy
1. Kořenovou zeleninu očistěte a nastrouhejte nahrubo (máte-li krouhač, určitě ho využijte), cibuli nasekejte najemno. Ve větším silnostěnném hrnci rozpusťte máslo, zpěňte cibuli a přidejte zeleninu, na mírném ohni restujte alespoň 5 minut, raději 10, zelenina má tendenci se připalovat, takže průběžně míchejte.
2. Orestovanou zeleninu zalijte litrem vody a přiveďte k varu. Vsypte quinou, osolte a vařte 15 minut. Ke konci varu přidejte rozdrcený česnek a dochuťte solí a pepřem.
Poznámka k receptu
Díky quinoe je polévka velmi sytá a hustá, restovaná zelenina zase dodá chuť, nastrouhat do ní můžete i košťály z brokolice nebo zbytky květáku.
Načítám komentáře...