Zeleninový Boršč
Seznam surovin
- ghí 2 lžíce
- řepa červená 300 gramů
- mrkev 200 gramů
- celer 200 gramů
- tuřín 200 gramů
- cibule 1 kus
- zelí 1/4 kusu
- voda 1,2 litru
- bobkový list 2 listy
- černucha 1 lžička
- sůl (nerafinovaná)
- umeocet (k dochucení)
- smetana zakysaná 4 lžíce (plnotučná)
Postup přípravy
Na ghí orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme koření a necháme rozvonět. Vhodíme celer nakrájený na kostičky, nahrubo nastrouhanou mrkev a řepu, zelí nakrájené na proužky a restujeme. Zalijeme vodou, osolíme, vhodíme tuřín nakrájený na kostky a vaříme do změknutí. Dochutíme umeoctem. Servírujeme se lžící zakysané smetany.
Načítám komentáře...