Zeleninový vývar s chřestovým svítkem

Seznam surovin

Na svítek:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, půlku cibule a celý pepř. Vše osolíme, přivedeme k varu a pomalu vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu.

Mezitím připravíme chřestový svítek. Změklé máslo utřeme se solí, postupně přidáme žloutky, tuhý sníh ušlehaný z bílků a prosátou mouku. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený uvařený zelený chřest. Těsto rozetřeme na vhodnou pánvičku vymaštěnou olejem a vysypanou moukou (můžeme použít i menší formu), vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme dorůžova. Upečený svítek necháme trochu vychladnout, pak ho vyklopíme na prkénko a nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary.

Hotový vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a rozdělíme spolu s chřestovým svítkem do talířů. Vše zalijeme horkým vývarem a každou porci posypeme petrželkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...