Zeleninový vývar se sýrovými nočky
Postup přípravy
1 Pažitku opláchněte, osušte a buď najemno nasekejte nožem, nebo nastříhejte kuchyňskými nůžkami. Lučinu vložte do misky, přidejte polovinu nasekané pažitky, všechno lehce promíchejte a dejte do lednice ztuhnout.
2 Celer, mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na kostičky. Pórek podélně nařízněte a dobře propláchněte. Odstraňte z něj zvadlé zelené listy a kořínky. Bílou i zelenou část pórku nakrájejte.
3 V rendlíku zahřejte máslo. Jakmile začne pěnit, přihoďte do něj zeleninu a za stálého míchání ji lehce osmažte. Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, zalijte litrem horké vody a pomalu vařte pod pokličkou asi 25 minut.
4 Pomocí dvou lžiček udělejte z lučiny nočky. Obalte je v druhé polovině nasekané pažitky. Polévku nalijte do talířů a přidejte do ní nočky.
Poznámka k receptu
Ideálním jídlem, kterého se dá sníst větší množství bez výčitek, je polévka. A nemusí být jen zeleninová, klidně zvolte vývar z masa.
Tip: Chcete-li, aby polévka byla vydatnější, přidejte do ní 2–3 brambory nakrájené na stejně velké kostičky
Načítám komentáře...