Zelňačka
Seznam surovin
- zelí kysané 1 sklenice
- vývar zeleninový 1 litr
- brambory 2 kusy (nožičky)
- klobása 2 kusy
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- paprika sladká 2 lžíce
- bobkový list 2 kusy
- nové koření 2 kuličky
- pepř 3 kuličky
- cukr krupice 1/2 lžíce
- sůl
- smetana zakysaná (k servírování)
Postup přípravy
1. Zelí i s nálevem dejte do hrnce, zalijte vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut.
2. Zalijte zbytkem vývaru, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a na kostičky pokrájené oloupané brambory a osolte. Vařte, dokud brambory nezměknou.
3. Smíchejte mouku se smetanou ke šlehání a postupně směs přilijte k polévce.
4. Máslo nechte rozpustit na pánvičce a přidejte k němu mletou papriku. I tuto směs přidejte do polévky a nechte provařit.
5. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte cukrem.
Načítám komentáře...