Zelňačka s cizrnou
Seznam surovin
- zelí kysané 500 gramů
- cizrna 120 gramů
- mrkev 1 kus
- voda 1 litr
- cibule 1 kus
- olej slunečnicový 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- česnek 2 stroužky
- kmín 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme v osolené vodě doměkka. Najemno nakrájenou oloupanou cibuli orestujeme v hrnci na rozpáleném oleji, zaprášíme moukou, krátce opečeme, zalijeme 1 l studené vody, promícháme a za občasného míchání přivedeme k varu.
Proprané a odkapané zelí nakrájíme, přihodíme do hrnce, přidáme kmín, pepř a prolisovaný česnek a zvolna vaříme doměkka.
Nakonec přidáme na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Do polévky dáme uvařenou cizrnu, krátce převaříme a dochutíme solí.
Načítám komentáře...