Zelňačka s klobásou
Seznam surovin
- zelí kysané 500 gramů
- klobása 200 gramů
- cibule 1 kus
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- bobkový list 1 kus
- vývar hovězí 1,2 litru
- olej řepkový 2 lžíce
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidejte na kolečka pokrájenou klobásu a opečte ji. Zaprašte paprikou a nechte minutku rozvonět.
2. Zelí slijte, pokud je to třeba, pokrájejte a přidejte do hrnce. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte bobkový list. Vařte, dokud zelí nezměkne, trvá to asi 15 - 20 minut. Nakonec odstraňte bobkový list a podávejte.
Poznámka k receptu
Tuhle skvělou základní variantu zelňačky zvládnete, i když toho lednice moc nenabízí. Můžete ji samozřejmě vylepšit podle chuti - někdo přidá uzené nebo další druh klobásy, jiný třeba vařené brambory.
Načítám komentáře...