Zelňačka z Pacovska

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme 50 g sádla a zpěníme na něm jednu drobně nakrájenou cibuli. Přisypeme kmín a mouku a krátce za stálého míchání orestujeme. Zalijeme studeným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Přilijeme mléko a krátce povaříme. Pak přidáme nakrájené kysané zelí, polévku necháme zvolna vařit a podle potřeby ji doléváme vodou.

Mezitím dáme vařit překrájené brambory do osolené vody. Zbylé dvě cibule nakrájíme najemno a osmažíme je na zbylém sádle dozlatova. Uvařené měkké brambory scedíme, nasypeme je na osmaženou cibuli, vše rozšťoucháme a podle chuti přisolíme.

Když je zelí v polévce měkké, rozdělíme polévku na talíře a každou porci doplníme kopečkem ušlehané smetany a posypeme petrželkou. Šťouchané brambory podáváme zvlášť, aby si je každý mohl přidat do polévky podle vlastní chuti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...