Zimní polévka s růžičkovou kapustou
Seznam surovin
- kapusta růžičková 200 gramů
- zelenina kořenová 150 gramů
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 kus (malá)
- brambory 2 kusy
- ovesné vločky 50 gramů (nebo ječné vločky)
- olej 30 gramů
- sůl
Postup přípravy
Brambory očistěte a nakrájejte na kostičky. Očištěnou kořenovou zeleninu a spodní části růžiček nastrouhejte na jemném struhadle.
Vločky namočte do 200 ml studené vody. Nakrájenou a očištěnou cibuli osmažte dozlatova, zalijte 1,5
litru vody a přiveďte k varu. Do polévky přidejte nakrouhanou zeleninu, prolisovaný česnek a brambory.
Vařte asi 8 minut, pak přisypte vločky a nechte ještě 10 minut probublávat. Nakonec nakrájejte zbylé hlavičky růžičkové kapusty a vhoďte do polévky.
Načítám komentáře...