Zelná kyselica
Seznam surovin
- voda 1 litr
- zelí kysané 500 gramů
- mléko 3 decilitry
- smetana 2 decilitry
- žloutek 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- vajíčko křepelčí 8 kusů (uvařená )
- bobkový list
- kmín
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, až je zelí měkké. Pak přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku a vaříme 10 minut.
Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme.
Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček.
Načítám komentáře...