Bílý toastový chléb
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 560 gramů (extra hladká)
- sůl 10 gramů
- olej řepkový 20 mililitrů
- droždí sušené 7 gramů
- cukr třtinový 1 špetka (hnědý)
- voda 300 mililitrů (vlažná)
Postup přípravy
1. Veškeré suroviny a 300ml vlažné vody zpracujte ve velmi jemné těsto. Ručně ho propracovávejte aspoň 10 až 15 minut.
2. Vytvarujte do tvaru bochánku a lehce poprášený moukou ho v míse nechte kynout přibližně hodinu a půl.
3. Poté těsto opatrně vyformujte do podoby válečku, který přeneste do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy. Těsto podélně nařízněte a nechte kynout dalších 50 minut.
4. Pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 240°C asi 10 minut. Snižte teplotu na 170°C a dopékejte dalších 30 minut.
Poznámka k receptu
Anglické ráno by bez tohoto chleba nebylo ono. Vaše ráno s ním bude krásně provoněné, křupavé a plné pýchy na skvostný výsledek Pokud vám nějaký zbude, je skvělý i opečený.
Načítám komentáře...