Americké plněné brambory

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, na několika místech je propíchneme vidličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 160 – 180 °C a upečeme doměkka.

Mezitím zakysanou smetanu podle chuti osolíme, opepříme, kdo chce, může přidat i rozetřený česnek, a uložíme ji do chladničky.

Upečené brambory necháme vychladnout, rozkrojíme je na poloviny, opatrně lžičkou vydlabeme vnitřky a bramborové půlky usmažíme dozlatova ve fritovacím hrnci nebo v pánvi na rozehřátém oleji. Přeložíme je na savý ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk, pak ještě horké křupavé bramborové půlky naplníme vychlazenou ochucenou zakysanou smetanou, posypeme je pažitkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Z vydlabaných vnitřků brambor můžete připravit typické české pečené placky. Zahustěte je trochou hladké mouky, osolte, okmínujte, utvořte z hmoty placičky, upečte je na suché plotně a pomastěte máslem nebo sádlem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...