Bramboráčky od Marie

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvilku odstát.

Pak z nich vymačkáme vodu a slijeme ji. K bramborám přidáme vejce rozšlehané v mléce, česnek utřený se solí, mouku, majoránku a pepř a vymícháme hladké řidší těsto.

Do vymazané rozehřáté pánve nebo lívanečníku nalijeme vždy trošku těsta, rozetřeme ho na placku a usmažíme ji z obou stran dozlatova. Před smažením každé další várky těsta pánev nebo lívanečník vždy znovu vymažeme a takto pokračujeme až do vypotřebování těsta.

Poznámka k receptu

Bramboráčky můžete podávat s vařeným uzeným masem a dušeným zelím nebo přímo do těsta přidat nakrájenou uzeninu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...