Bramboráčky od Marie
Seznam surovin
- brambory 850 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- mléko 1 decilitr
- vejce 1 kus
- česnek 3 stroužky
- majoránka 1 špetka (dle chuti)
- pepř černý 1 špetka (mletý, dle chuti)
- olej slunečnicový 1 decilitr (množství je orientační, na smažení)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme chvilku odstát.
Pak z nich vymačkáme vodu a slijeme ji. K bramborám přidáme vejce rozšlehané v mléce, česnek utřený se solí, mouku, majoránku a pepř a vymícháme hladké řidší těsto.
Do vymazané rozehřáté pánve nebo lívanečníku nalijeme vždy trošku těsta, rozetřeme ho na placku a usmažíme ji z obou stran dozlatova. Před smažením každé další várky těsta pánev nebo lívanečník vždy znovu vymažeme a takto pokračujeme až do vypotřebování těsta.
Poznámka k receptu
Bramboráčky můžete podávat s vařeným uzeným masem a dušeným zelím nebo přímo do těsta přidat nakrájenou uzeninu.
Načítám komentáře...