Bramborová drobenka Micluns či Maluns
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram (den předem uvařené ve slupce)
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- olej arašídový 100 mililitrů
- máslo 50 gramů
- jablečné pyré (nebo nakládané brusinky)
- sýr (švýcarský k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nastrouhejte. Promíchejte je s moukou, pepřem a solí a důkladně rukama prohněťte, až vznikne hrubší drobenka.
2. Tu pak opečte na směsi většiny másla a oleje za stálého promíchávání a oddělování vařečkami. Na závěr vmíchejte zbylé máslo. Drobenka má být opečená hezky do křupava. Podávejte k ní jablečné pyré, brusinky a hoblinky sýra.
Poznámka k receptu
Vrchol prostoty, přesto chuťový luxus! Bramborovou drobenku podávejte po graubündensku s jablečným pyré, se zavařenými brusinkami, švýcarským sýrem – a také s hrnkem bílé kávy.
Načítám komentáře...