Bramborová drobenka Micluns či Maluns

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Brambory oloupejte a nastrouhejte. Promíchejte je s moukou, pepřem a solí a důkladně rukama prohněťte, až vznikne hrubší drobenka.

2. Tu pak opečte na směsi většiny másla a oleje za stálého promíchávání a oddělování vařečkami. Na závěr vmíchejte zbylé máslo. Drobenka má být opečená hezky do křupava. Podávejte k ní jablečné pyré, brusinky a hoblinky sýra.

Poznámka k receptu

Vrchol prostoty, přesto chuťový luxus! Bramborovou drobenku podávejte po graubündensku s jablečným pyré, se zavařenými brusinkami, švýcarským sýrem – a také s hrnkem bílé kávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...