BRAMBOROVÉ PYRÉ S FENYKLEM
Postup přípravy
1. Brambory oloupejte a nakrájejte spolu s fenyklem na kostičky. Do velkého hrnce nalijte vodu tak, aby hladina byla ve výšce 2,5–5cm. Přiveďte ji k varu a do hrnce dejte pařáček (voda by se neměla dotýkat jeho dna). Vsypte do něj brambory i fenykl a vařte v páře asi 15 minut doměkka.
2. Hotovou zeleninu dejte do nahřáté servírovací mísy a šťouchadlem rozšťouchejte s máslem na pyré. Přimíchejte smetanu, žloutek, podle chuti osolte a opepřete. Pyré podávejte ozdobené fenyklovými lístečky.
Poznámka k receptu
Mimi miluje bramborovou kaši. Někdy do ní přidává česnek nebo sýr, jindy květák nebo dýni. Verzi s fenyklem podává nejčastěji ke grilovanému vepřovému masu, skvěle ho doplní.
Načítám komentáře...