Bramborový salát s kyselými okurkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a ještě teplé je oloupeme, nakrájíme na kostky nebo plátky a vložíme do mísy. Kyselé okurky nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám.

Cibule oloupeme, nakrájíme najemno a krátce povaříme ve vývaru se solí, octem a cukrem. Přimícháme hořčici a olej a vše přilijeme do mísy s bramborami a okurkami.

Salát opepříme, podle potřeby přisolíme, vmícháme nakrájenou pažitku a vše necháme alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě.

Poznámka k receptu

Salát podáváme vlažný, ale vynikající je i studený. Nejlépe chutná s originální německou grilovací nebo bílou klobásou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...