Bramborový salát s kyselými okurkami
Postup přípravy
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Pak je slijeme a ještě teplé je oloupeme, nakrájíme na kostky nebo plátky a vložíme do mísy. Kyselé okurky nakrájíme na plátky a přidáme k bramborám.
Cibule oloupeme, nakrájíme najemno a krátce povaříme ve vývaru se solí, octem a cukrem. Přimícháme hořčici a olej a vše přilijeme do mísy s bramborami a okurkami.
Salát opepříme, podle potřeby přisolíme, vmícháme nakrájenou pažitku a vše necháme alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě.
Poznámka k receptu
Salát podáváme vlažný, ale vynikající je i studený. Nejlépe chutná s originální německou grilovací nebo bílou klobásou.
Načítám komentáře...